21 Grammi

21 Grammi 21 Grammi

Dacă e ceva ce iubim cu toții la Italia, acel ceva este, fără îndoială, mâncarea. Fie că e vorba despre pizza, paste sau tiramisù, este imposibil să trecem pe lângă un local cu specific italienesc fără să ne simțim tentați câtuși de puțin. Acest lucru este valabil și pentru nativi: având sute de mii de restaurante și baruri din care să aleagă, italienii preferă din ce în ce mai mult să ia masa în oraș, iar tendința este în creștere. Tocmai din aceste considerente și din dorința de a aduce o schimbare benefică în societate, în anul 2016, s-a deschis ,,21 Grammi”, un local care propune o ofertă variată de preparate delicioase într-o atmosferă foarte primitoare. 

Această afacere socială a fost înființată în orașul Brescia de către asociația ,,Bing Bang”, în colaborare cu ,,Centro Bresciano Down”, și a venit ca o noutate completă pentru locuitorii orașului: este vorba despre un restaurant în care șase dintre angajați (chelneri, bucătari, brutari) suferă de sindromul Down. ,,21 Grammi” are ca obiectiv principal dezvoltarea profesională a acestor angajați cu dizabilități, astfel încât experiența acestui job să îi pregătească, să le ofere curaj și să îi ajute să se integreze mai ușor pe piața muncii. Numele localului este o metaforă ce face referire la sindromul down - maladie cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar. 

Fondatorii restaurantului și membrii asociațiilor care susțin această cauză socială își doresc să ducă misiunea lor mai departe, să reușească să ajute cât mai mulți tineri și adulți care suferă de această maladie și să ofere clienților o perspectivă diferită asupra serviciilor de acest tip. ,,21 Grammi” este un vis devenit realitate pentru persoanele mai puțin norocoase. Acest restaurant este șansa lor.