Uniunea europeana Guvernul Romaniei Instrumente structurale

Despre proiect

Uniunea europeana Guvernul Romaniei Instrumente structurale

Despre proiect

Bine ați venit! Ați ajuns unde trebuie, pentru că dacă bine vrei să faci, bine găsești!

Suntem Arsenoaiei & Mătășel, o echipă de profesioniști de bine cu o vastă experiență în training și comunicare și ne bucurăm din plin de recunoașterea impactului social al muncii noastre*.

Din dorința de a da mai departe puterea de a face lucruri cu sens, am creat proiectul ,,Afaceri de bine” , finanțat prin POCU/449/4/16/ Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă.

Content page image

Obiectivul general al proiectului „Afaceri de bine” e aplicarea unui pachet complex de măsuri de înființare a 21 de întreprinderi sociale în regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea sau Vrancea) și de consolidare a capacității acestora de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă. Fiecare întreprindere socială trebuie să creeze cel puțin 5 locuri de muncă și trebuie să fie înființată de un grup de minimum 5 asociați, cei 5 trebuind să facă parte din grupul țintă al proiectului pe o perioadă de cel puțin 24 de luni de la acreditarea cf Legii 219/2015, dintre care 18 luni în timpul implementării proiectului nostru și cel puțin 6 luni după finalizarea proiectului.

Proiectul „Afaceri de bine” susține egalitatea de șanse și încurajează înscrierea femeilor, a persoanelor vârstnice, a celor cu dizabilități și a celor cu venituri mici. Proiectul oferă celor care se înscriu atât finanțare, cât și consiliere în demararea afacerii sociale.

Ne propunem ca în primele 12 luni să creăm cele 21 de întreprinderi și să ocupăm cele minimum 105 persoane, pe care le vom sprijini să deprindă competențele civice, sociale, antreprenoriale și manageriale care să îmbine realist eficiența economică cu misiunea socială, prin cursuri și consiliere personalizată. 

Persoanele selectate trebuie să absolve prin examen cursurile acreditate ANC oferite în cadrul proiectului și să treacă de etapa evaluării planurilor de afaceri, în cadrul căreia se acordă puncte în plus planurilor ce prevăd sprijinirea persoanelor vârstnice și cu dizabilități. Vor fi selectate 21 de planuri de afaceri sociale (din care cel puțin 3 promovează măsuri concrete de inovare socială și cel puțin 3 prevăd măsuri concrete de sprijinire a tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon și eficiență d.p.d.v. al utilizării, iar cel puțin 7 prevăd înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural).

Cele 21 de întreprinderi (obligate să-și păstreze atenția asupra obiectivelor sociale și să funcționeze cel puțin 6 luni de la finalizarea proiectului) vor fi sprijinite prin acordarea de ajutoare de minimis (valoarea maximă acordată pentru planurile aprobate este de 462.380 lei/plan de afaceri, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile prevăzute în planul de afaceri) și dezvoltarea de mecanisme de analiză, susținere și promovare. Concret, vor beneficia de parteneriate cu entități de economie socială din România, UE și SEE, de rețele de sprijin create prin programul inovativ „Adoptă o întreprindere socială” și de o analiză la zi a domeniului economiei sociale în regiunea Sud-Est, creată în cadrul proiectului.

Ulterior, întreprinderile vor acționa ca poli de dezvoltare economică, generând venituri și un număr mult mai mai mare de locuri de muncă atât în mod direct, prin angrenarea de personal adițional, cât și indirect - pe orizontală, pentru firmele furnizoare de produse și servicii. Pentru că binele trebuie dat mai departe.

Înscrieți-vă pentru mai multe detalii.

Întrebați-ne mai multe la date contact.

Fiți parte din comunitatea noastră de bine de pe FB.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5

*SC Arsenoaiei și Mătășel Consulting SRL are o vastă experiență în training, formare antreprenorială și consultanță în afaceri. Compania are experiență de 11 ani în comunicare, informare și publicitate, contribuind la promovarea unor branduri cunoscute, și are în palmares numeroase premii, obținute pe plan național și internațional. Implicarea companiei în programe cu impact social a fost recunoscută de International Advertising Association (IAA) prin Premiul de excelență” pentru crearea unor campanii sociale care au modificat comportamente”.

Vreau să mă înscriu și să aflu mai multe detalii