Uniunea europeana Guvernul Romaniei Instrumente structurale

Pe cine căutăm

Uniunea europeana Guvernul Romaniei Instrumente structurale

Pe cine căutăm

Căutăm viitori antreprenori care să cunoască conceptul de economie socială definit în legea Nr. 219/2015 și care să își dorească să pornească o întreprindere socială*.

Dacă sunteți entuziast, conștient că inițiativa dvs. poate duce la o schimbare pe termen lung, dacă vă caracterizează solidaritatea socială și sunteți deschis la schimburi de experiență, dacă lipsa de susținere din partea statului sau agendele restrictive ale unor finanțatori vă frustrează prin limitarea posibilității deschiderii afacerii dvs., atunci sunteți întreprinzătorul pe care îl căutăm în proiectul „Afaceri de Bine”.

De asemenea, trebuie să îndepliniți și următoarele criterii:

  • să aveți domiciliul sau reședința în regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea sau Vrancea);
  • să aveți peste 18 ani;
  • să aveți cel puțin studii medii; 
  • să nu faceți parte din categoria NEETS (tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare) și să nu detineți peste 50% participații (ex. acțiuni, capital social) la alte firme.
Pe cine cautam

Proiectul „Afaceri de bine” susține egalitatea de șanse și încurajează înscrierea femeilor, a persoanelor vârstnice, a celor cu dizabilități și a celor cu venituri mici. Proiectul oferă celor care se înscriu atât finanțare, cât și consiliere în demararea afacerii sociale.

Nu se va face niciun  fel de deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe bază de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea dreptului de a participa la proiect.

Înscrieți-vă pentru mai multe detalii.

Descărcați de aici legislația POCU

Descărcați de aici legislația pentru întreprinderi sociale

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5

*Întreprinderea socială este iniţiativa privată, voluntară şi solidară, cu un grad ridicat de autonomie şi responsabilitate şi distribuire limitată a profitului către asociaţi. O întreprindere socială înființată în proiect va aloca, conform legii, cea mai mare parte  (minimum  90%) a profitului/excedentului financiar pentru atingerea obiectivelor de interes general ale unei colectivităţi sau în interesul personal nepatrimonial al membrilor. O activitate bazată pe antreprenoriatul social presupune un efort prin care se caută creșterea calității vieții, organizațiile sociale folosind idei creative pentru a schimba existențe și pentru îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

Vreau să mă înscriu și să aflu mai multe detalii