Povestea mea de bine, de la IDEE la SUCCES! BBS DIGITAL DESIGN S.R.L.

DIGITAL DESIGN DIGITAL DESIGN

Ne aflăm în plină epocă a digitalizării, de aceea considerăm că este obligatoriu ca orice societate, ONG sau asociație care își propune să ajungă la cât mai multe persoane sau grupuri defavorizate sa aibă un site web pentru activitatea lor. Pornind de la această idee, echipa BBS Digital Design din Năvodari a pus bazele unei afaceri sociale în domeniul creării de site-uri, mai exact construire și implementare, dar și asistență la folosirea acestuia sau servicii de mentenanță lunară. Această decizie au luat-o după ce au ajuns la concluzia că principala barieră pentru care organizațiile nu au o vizibilitate mare sunt costurile mari asociate unor astfel de servicii.

Vizibilitatea mai mare a unor astfel de organizații va informa oamenii defavorizați în primul rând de simpla existență a acestora, apoi de oportunitățile pe care aceștia le au. Astfel, cu ajutorul acestei firme, persoanele din grupurile defavorizate pot avea acces la informații care să îi ajute să își îmbunătățească viața, iar pentru unitățile care le sprijină vor fi create oferte personalizate. Echipa va realiza 10 site uri anual cu o reducere de 50%-70% din costul site-ului stabilit iniatial initial, dar și 3 site-uri gratuite/an. Pentru unitățile identificate vor fi create pachete de imagine la prețuri reduse față de prețul pieței, astfel încât misiunea lor să fie cât mai vizibilă și să ajungă și la cei ce au nevoie de ajutor și vor realiza inclusiv site uri gratis pentru anumite situatii considerate speciale, precum si oferirea de alte servicii in mod gratuit. Pentru fiecare organizație, aceste pachete de imagine vor fi personalizabile în funcție de nevoi și vor conține: Website de calitate premium, Mentenanță, Logo și Grafică pentru publicitate, Digital Marketing și reprezentare în mediile sociale: Facebook, Instagram ș.a.

De asemenea vor dona mare parte din profit către organizații non-profit, care gestionează problema copiilor abandonați, abuzați, cu diverse afecțiuni, copii cu nevoi speciale, copii care provin din familii cu venituri reduse, aflate în prag de sărăcie, cu risc de excluziune socială, care vin în sprijinul persoanelor, victime ale violenței domestice, din azile de bătrâni etc. Totodată, cei cinci își propun să intervină punctual în anumite situații speciale de care au cunoștință - de exemplu ajutor la începutul școlii, în timpul sărbătorilor etc.

Obiectul de activitate al afacerii sociale este reprezentat de realizarea de site-uri web pentru persoane juridice și organizatii non-guvernamentale. Serviciile oferite de viitoarea întreprindere sociala sunt următoarele:

  • Servicii de realizare de website cu ajutorul platformei Wordpress și de design al produsului informatic conform cerintelor clientilor folosind limbajele de programare HTML+ CSS, precum și servicii de mentenanță periodică a site-urilor;
  • Servicii de creare de baze de date SQL folosite pentru stocarea datelor de pe site-ul web precum și servicii de mentenanță a bazelor de date;
  • Servicii de back-up periodic al site-urilor web;
  • Servicii de design grafic al logo-urilor, al bannerelor, al pozelor și informațiilor conținute de site-urile web;
  • Servicii de consultanță privind optimizarea paginilor web ale site-urilor și a conținutului acestora;
  • Servicii de implementare sau actualizare a normelor GDPR pe site-urile existente sau pe site-urile noi create.

Pe segmentul companiilor de website design specializate pe organizatii non-profit cei cinci fondatori nu au identificat concurenți, astfel principalii lor competitori sunt alte firme de design web din țară. Față de acestea, însă, principalele avantaje sunt reprezentate de prețul serviciilor ce sunt mai mici decât ale concurenților, diversificarea ofertei prin crearea de pachete și oferte speciale ce includ mai multe servicii la un preț special, precum și transparența în privința tarifelor percepute.

Evident, ca în orice alt domeniu, există și o serie de obstacole, dintre care enumerăm limitarea limbajelor de programare folosite, în sensul că vor putea oferi site-uri implementate pe platforma Wordpress ce folosesc PHP, SQL, HTML și CSS, în comparație cu companii mari de website design ce au angajati specializați pe majoritatea limbajelor de programare existente în piață.

Prin intermediul serviciile pe care le vor oferi, membrii BBS Digital Design vor face tot posibilul să vină în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor misiunii lor sociale, astfel încât lipsa din mediul online a diverselor fundații, asociații, ONG-uri să nu reprezinte o barieră în desfășurarea cu succes a activității lor.