Povestea mea de bine, de la IDEE la SUCCES! Lavanda Glamping S.R.L.

Lavanda Glamping S.R.L. Lavanda Glamping S.R.L.

Ce au în comun zona Corbu și Bisoca, activitățile în mijlocul naturii și companiile private care susțin casele de copii sau familiile cu venituri foarte mici? Toate aceste aspecte sunt vizate direct de activitatea următoarei noastre #AfaceriDeBine, Lavanda Glamping SRL. Această întreprindere socială oferă servicii de închiriere și cazare la rulote atât în parcuri special amenajate, cât și în locuri neconvenționale și mai aproape de natură. Prin gama de servicii, echipa își propune să completeze nevoile sociale ale comunității și să educe în același timp clientela prin programe de conștientizare și protejare a mediului înconjurător.

A-ți petrece timpul liber la rulotă nu înseamnă numai a locui în condiții optime, cât înseamnă și apropierea adulților și a celor mici de natură. Programele recreative ale acestei societăți includ activități de plimbare cu bicicleta, drumeții, dar și jocuri sportive de echipă sau individuale. Prin cauza lor socială, cei de la Lavanda Glamping își propun să ofere câteva zile de relaxare și drumeții în natură celor care nu posibilități financiare pentru astfel de ieșiri. În funcție de capacitatea disponibilă, își vor oferi serviciile pentru 2-4 familii din categoriile defavorizate, care vor primi un sejur ce va include și activitățile recreative din timpul zilei. Fiecare excursie se va face în locuri selectate de echipa, locuri cu ai căror reprezentanți se vor încheia parteneriate, locuri înconjurate de natură. Se vor încheia colaborări de lungă durată cu primăria Corbu și primăria Bisoca, ambele zone fiind foarte puțin promovate. În aceste zone se vor organiza excursii de cinci zile, pentru a cunoaște împrejurimile.

  • Obiectivele principale ale membrilor fondatori sunt:
  • Promovarea zonei Corbu și Bisoca;
  • Oferirea de servicii de cazare în mijlocul naturii;
  • Îmbunătățirea calității vieții în randul a trei categorii de oameni: asistați social, case de copii și familii cu venituri foarte mici;
  • Obținerea sprijinului din partea cât mai multor companii private în acest demers, pentru a atinge un număr cât mai mare de persoane.

Astfel, misiunea socială asumată de această organizație este să asigure servicii în completarea celor oferite de stat, care să se adreseze direct beneficiarilor direcți. Își propun să ajute persoanele vulnerabile (bătrâni, familii defavorizate sau copii instituționalizați) prin oferirea unei alternative care să-i scoată din rutina zilnică măcar pentru o perioadă scurtă. Se vor bucura, practic, de o vacanță, se vor rupe de grijile de zi cu zi și, poate, vor privi viața din alt unghi. Cu siguranță vor reuși să readucă dorința de a munci în cazul unora sau de a învăța, în cazul copiilor.

Dincolo de aceste aspecte, echipa Lavanda Glamping își completează misiunea socială și cu crearea a cinci noi locuri de muncă, în regiunea de Sud-Est, unde rata șomajului în rândul tinerilor se ridică la 30.7%.

Pentru a ajuta aceste categorii de oameni, vor încheia parteneriate cu instituțiile aferente, asociații de binefacere sau case de copii, astfel încât în primul an, în care capacitatea lor maxima este de doar 2 rulote, să ofere 4 ieșiri cu cate două familii, mai ales din categoria celor care locuiesc la bloc, în oraș. Își doresc foarte mult să facă din cauza lor socială un eveniment recurent îndrăgit și așteptat de toate instituțiile partenere.

Evident, pentru a reuși, trebuie să înfrunte și piața competitorilor, care este una în creștere în Europa, dar care au tarife ridicate. Prin prețurile practicate de echipa Lavanda Glamping (în intervalul de 50 euro – 120 euro tarif de închiriere), ei cred că se vor putea situa printre primele opțiuni de alegere, cu atât mai mult cu cât au servicii în completare și produse noi pe piață. În România nu există încă date statistice privind acest segment de cazare, ci doar informațiile potrivit cărora majoritatea parcurilor auto de acest tip au o vechime pe piață între 2 și 5 ani vechime, dintre care doar două cu o flotă de mașini noi, dar cu prețuri foarte ridicate.

Dar, pe langă comparația aspectelor financiare, cel mai important avantaj al acestei organizații este faptul că oferă servicii de educație și comportament în natură, închiriere echipament sportiv, transport, organizare jocuri sportive sau petreceri tematice, tabere pentru familii cu copii și promovarea locurilor de campare.

Aceste detalii, împreună cu o atenție sporită la detalii, fac o diferențiere majoră față de competitorii de pe această piață. În cazul în care doriți să susțineți inițiativa echipei Lavanda Glamping, vă veți bucura, cu siguranță, de implicarea într-un parteneriat care va aduce zâmbetul pe foarte multe chipuri care au nevoie de el!