Povestea mea de bine, de la idee la SUCCES! Wow Car Wash SRL

Wow Car Wash SRL Wow Car Wash SRL

Tendințele de pe piața autoturismelor sunt în plină ascensiune, înregistrându-se creșteri de la an la an în cea ce privește numărul de autovehicule vândute în țara noastră, inclusiv în județul Galați. Piața auto, desi în scădere din cauza pandemiei, a înregistrat, totuși, un număr mare de înmatriculări în anul 2020. Acest lucru ne duce cu gîndul că piața este în continuă creștere și evoluție. Din ideea de a aplica aceste tendințe și în evoluția pieței în domeniul serviciilor de întreținere și curățare auto a luat naștere povestea unei noi întreprinderi înființate în cadrul proiectului nostru, Wow Car Wash SRL, spălătorie autor în regim self, cu fise.

Cei cinci membri fondatori au avut această idee după ce au analizat cu atenție serviciile din domeniul autovehiculelor, ajungând ulterior la concluzia ca traficul intens din zona centurii Galați oferă locul propice pentru dezvoltarea unei astfel de afaceri, pe care intenționează să o doteze cu echipamente de calitate superioară și în cadrul căreia să fie angajate cinci persoane din acest județ, unde rata șomajului este destul de ridicată.

Misiunea socială asumată de echipa fondatoare este aceea de a dona din profit unei organizații care oferă servicii de specialitate îngrijire casă de copii cu handicap, care desfășoară activități destinate persoanelor defavorizate, în dificultate, în risc de sărăcie, azil de bătrâni, fiind prezenți în județ și prin oferirea de pachete speciale pentru persoane vârtsnice fără ajutor și fără posibilități financiare, persoane cu handicap prin oferirea la prețuri speciale/gratuit a serviciilor lor.

Cei cinci își propun ca, anual, să ofere:

  • Minim 100 de spălări gratis pentru autoturismele modificate pentru persoane cu dizabilități sau deținute de familii cu copii cu dizabilități sau cu nevoi speciale, dar și pensionarilor cu venituri mici sau a celor pensionați din motive medicale;
  • Minim 5 abonamente anuale oferite asociațiilor, fundațiilor, structurilor de economie socială sau entităților care oferă servicii persoanelor aflate în dificultate și celor aflate în risc.

Prin misiunea lor, speră să contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vizate, venindu-le în ajutor atăt prin pachetele gratuite, cțt și prin donarea profitului pentru anumite cauze.

Profilul clienților acestei afaceri sunt persoane fizice și juridice, firmele care realizează transport de persoane în zonă, firme de taxi, de livrări la domiciliu, de curierat, mărfuri sau alte activități economice care au în dotare autoturisme și autoutilitare.

Ca în orice domeniu, echipa se va confrunta și cu provocarea serviciilor oferite de concurență pe aceeași piață, una ridicată pe piața din Romînia. Cei cinci membri au identificat în zona lor de interes (mai exact în orașul Galați și localitățile limitrofe) alte 6 unități economice care concurează pe aceeași piață. Însă întreprinderea noastră socială se va diferenția de potențialii concurenți prin oferirea unor servicii la prețuri similare, dar în condiții de calitate, datorită echipamentelor performante, câștigând prin eficiență și rapiditate.

Prețurile solicitate de firmele concurente pentru realizarea unor lucrări similare se află peste nivelul celor care urmează a fi practicate de Wow Car Wash SRL, înă elementul cel mai important în diferențierea serviciilor este acela că profitul realizat din activitatea lor va fi dedicat misiunii sociale asumate, aducând o îmbunătățire a calității vieții persoanelor aflate în situații de risc sau cu probleme.