De la IDEE la Afacere de BINE

De la IDEE la Afacere de BINE De la IDEE la Afacere de BINE

Servicii de recuperare medicală în regim mobil SRL

Începând cu această lună, dăm startul unei noi categorii de articole pe site-ul Afaceri de Bine, categoria ÎMPREUNĂ, care vă reuni poveștile ideilor ale căror planuri de afaceri au ieșit câștigătoare în cadrul proiectului nostru.

Prima afacere de bine pe care o vom prezenta este “Prevenire și recuperare mobila rapida SRL” care oferă, așa cum îi spune și denumirea, servicii de recuperare medicala în regim mobil, afacere care a pornit de la ideea unui tânăr luptător de kickboxing din județul Constanța. În calitatea să de cunoscător al lumii sportivilor și știind cât de mare nevoie este de servicii medicale de recuperare în rândul acestei categorii, a început să discute din ce ce în ce mai serios despre o afacere socială în domeniu împreună cu soția sa. Ea are o experiență de peste 15 ani în domeniul recuperării medicale, motiv pentru care s-au gândit că este momentul să pună în practică toate cunoștințele pe care le au și să extindă piață serviciilor de recuperare medicale și către cei care nu se pot deplasa. Astfel, au început să contureze o afacere de bine în care cei care au astfel de nevoi pot beneficia de ele la propriul domiciliu, unde se deplasează o echipa de specialiști în domeniu.

Cum au ajuns, însă, la această misiune sociala? Și-au dorit, înainte de toate, să contribuie la îmbunătățirea calității vieții și sănătății persoanelor care suferă accidente din activități sportive sau din oricare alte tipuri de activități, prin furnizarea de servicii de recuperare terapeutică cu aparatură, derulate în regim mobil, la domiciliul pacienților.

Că parte a misiunii sociale a firmei, ei își propun să adopte și să sprijine un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din județul Constanța, în care să ofere gratuit aceste servicii de recuperare persoanelor vârstnice, al căror diagnostic impune acest tip de terapie.

Viziunea lor este una simplă și clară: serviciile de recuperare terapeutică în regim mobil (la domiciliu) devin un model inovativ din punct de vedere social pentru a sprijini atât persoanele greu deplasabile, vulnerabile, cât și pe acei pacienți care nu găsesc timpul de a accesa serviciile de acest tip. De asemenea, vor fi oferite aceste servicii și actualilor, dar și foștilor sportivi de performanță, care nu și le pot permite, prin parteneriate cu cluburi sportive din regiunea Sud-Est în primii ani de funcționare și ulterior, la nivel national.

Cum valorifică această afacere socială potențialul local? Misiunea lor socială se îndreaptă și spre reducerea șomajului în Regiunea Sud-Est, localitatea Năvodari, prin angajarea a 5 persoane cu domiciliul sau reședința în regiune. Prin aceasta contribuie la soluționarea problemelor sociale din localitate, care afectează întreaga regiune, și anume: șomaj, nivel scăzut al antreprenoriatului, sezonalitatea activităților în zona.

Pe lângă prin abordarea în regim mobil a serviciilor, aceasta afacere de bine se diferențiază de competitori și prin aparatura noua, de ultima generație, prin personalul calificat, cu peste 15 ani de experiență și cu rezultate notabile obținute până acum și prin preturi competitive și

o ofertă de servicii personalizata și competitivă, adaptată cerințelor și veniturilor clienților pe care îi vizează.

Evident, exista și o serie de riscuri pe care afacerea sociala le înfruntă, însă echipa de specialiști a prevăzut măsuri în vederea atenuării impactului acestora:

- puterea scăzută de cumpărare a clienților – pentru aceasta există posibilitatea de a oferi discounturi (ex. abonamentele sunt mai avantajoase decât ședințele și pot avea o valabilitate mai mare) și, pentru cazurile sociale, se poate oferi gratuitate.

- concurența puternică pe piață – concurența nu are servicii mobile, ceea ce îi conferă rigiditate în numărul de clienți și raza geografică pe care o poate acoperi. Prin automatizare și planificare atentă, se pot obține segmente de piață importante în zone geografice nedeservite de concurenții noștri, având disponibilitatea de a se deplasa către ei, în loc să le ceară să vina către sediu.

Chiar dacă firma este una nouă și puțin cunoscută pe piață, iar prețurile de promovare pot fi destul de ridicate în perioada de început, avem încrederea că aceasta #AfacereDeBine va fi una de succes în rândul comunității sale și că impactul asupra grupului defavorizat vizat va fi unul cu grad ridicat.

Așteptam cu nerăbdare să ne bucuram împreună de primele rezultate ale afacerii sociale de servicii de recuperare medicala în regim mobil.

Afla mai multe detalii despre următoarea #AfacereDeBine, în curând pe site!