O lume mai buna prin educație ecologică

O lume mai buna prin educație ecologică O lume mai buna prin educație ecologică

În comunitățile în care accesul la educație are o pondere de peste 80%, de obiciei în mediul urban, este des dezbătută idea poluării. Totuși, există o mare diferență între ceea termenul poluare și prezentarea conceptului de sustenabilitate prin cei 3R.

 

Reduce, Reuse, Recycle, cunoscut și sub prescurtarea cei 3R, își propune să educe comunitățile de la nivel global să trăiască într-o mai bună armonie cu natura prin reducerea de consum, refolosirea obiectelor deja avute și reciclarea materialelor care pot fi refolosite (plastic, sticlă, carton, etc.).

ActForTomorrow este o organizație non- guvernamentală care își propune să ofere know-how-ul echipei și multe alte resurse spre educarea maselor de oameni de a trăi într-un mediu și într-un mod sustenabil.

Valorile și misiunea asociației- strâns legată de economia socială

ActForTomorrow își propune să creeze o bună legătură între comunitățile locale și zonele defavorizate din România printr-o dezvoltare durabilă, responsabilă și curată. Prin misiunea lor de a promova o cultură a responsabilității civice și sociale, își doresc să îmbunătățească calitatea vieții în mod sustenabil. Așadar, minimalizarea resurselor folosite are ca scop facilitarea unei vieți la fel de bune sau mai bune a generațiilor viitoare.

Construcția proiectelor lor se face pe o structură bine definită în care implicarea, transparența, respectul și excelența sunt considerate stâlpii de rezistență.

Proiectele care aduc sustenabilitatea în viața de zi cu zi

România este o țară în care termentul de sustenabilitate se conturează din ce în ce mai mult. Deși este un drum lung până în momentul în care putem să ne mândrim cu comunități întregi educate pe tema poluării și a sustenabilității, ActForTomorrow grabește procesul și asigură promovarea ideii unei vieți sănătoase prin proiectele pe care le organizează.

GREENACT este o latura a organizației care își concentrează forțele pentru a oferi consiliere si educație pe teme ecologice. Prin prisma acestei laturi, au luat naștere patru subproiecte de succes- GreenEdu, O Românie curată începe de acasă, Sectorul 3- Sectorul Verde si Caravana cu Potențial.

BANCA DE RESURSE este un alt proiect inițiat, prin care este promovată economia circulară. Așadar, refolosirea materialelor deja avute este posibilă cu ajutorul unei laturi creative, artistice și este instens promovată de către organizație.

WATERACT aduce în prim plan importanța protejării mediului acvatic. Cel mai recent proiect al ActForTomorrow , în parteneriat cu Kaufland și Apele Române Dobrogea-Litoral, luptă împotriva poluării marine și susține protejarea animalelor marine prin campania de conștientizare „Față în față cu deșeurile din ape”. Pe durata sezonului estival 2020 au fost amplasate pubele cu separare a deșeurilor pe plajele din Mangalia, Năvodari și Constanța.

PLANTACT contorizează toate proiectele încheiate cu succes ce vizau reînverzirea unor zone slab dezvoltate din punct de vedere natural. Până la momentul actual, peste 15.000 de copaci au fost plantați pentru a reînverzi România.

Cifrele care arată că se poate

Pe website-ul organizației se poate identifica o numerotare în timp real a succesului pe care ActForTomorrow l-a cunoscut până în prezent- 20 de prioiecte derulate, mai mult de 20.000 de kilograme de resurse salvate, peste  1900 de voluntari implicați, peste 3700 de elevi și profesori educați pe teme ecologice, peste 1400 de piese de mobilier salvat și peste 74.000 de kilograme de haine donate comunităților locale.

Surse: aici si aici.