Povestea mea de bine, de la IDEE la SUCCES! Superboat SRL

Superboat SRL Superboat SRL

Continuăm prezentarea afacerilor noastre de bine cu o societate care își desfășoară activitatea în zona de Est, mai exact în zona litorală a Mării Negre din România. Echipa Superboat SRL a analizat cazurile proprietarilor de bărci, care, de cele mai multe ori, se află la distanță și nu pot aloca suficient timp lucrărilor de mentenanță și îngrijire necesare sau nu identifică soluții de acest tip pentru ambarcațiunile proprii, piața fiind deficitară deoarece nu există servicii de calitate la un cost rezonabil și a constatat un gol important în această nișă.

Luând în considerare acest aspect și numărul mare de șomeri din zonă, s-au gândit să înceapă o activitate în care piața țintă este formată de posesorii de ambarcațiuni de la Marea Neagră, mai ales de veliere, iar în paralel să ofere persoanelor defavorizate să încerce noi variante de reorientare profesională (prin accesul la cursuri de skipper, căpitan, conducător de ambarcațiuni).

În primă fază, întreprinderea socială se va concentra pe desfășurarea următoarelor activități:

 • Mentenanță și întreținere ambarcațiuni;
 • Administrarea și îngrijirea unor ambarcațiuni pe durata întregului an, pe bază de abonament;
 • Service de veliere (armare cu vele, înlocuire manevrabile mobile de lucri, înlocuire scripeți și alte dotări de punte) și ambarcațiuni cu motor (verificare morot, trim, hidroizolații etc.);
 • Pregătirea ambarcațiunilor sportive pentru concursuri;
 • Servicii de lansat și scos din apă;
 • Alimentarea cu combustibil a ambarcațiunilor;
 • Servicii complete de curățenie interioară și exterioară;
 • Servicii de aplicare antifouling și înlocuire anozi;
 • Servicii de transport și transfer cu echipaj;
 • Reparații gelcoat și fibră, înfolieri;
 • Consultanță.

De asemenea, această afacere socială va procura și echipa ambarcațiunile de agrement, yachturile cu vele, velierele mici, navele fluviale și maritime de agrement cu echipamente navale precum elice, sisteme de guvernare mecanice sau hidraulice, comenzi la distanță, ceasuri de bord, sisteme audio sau video, aparatură de bord, de navigație, pompe de apă, instalații electrice de iluminat interior/exterior, proiectoare monitoare, dar și mobilier și accesorii.

Misiunea socială pe care această societate și-o asumă este reprezentată atât de oferirea unor noi variante de orientare profesională pentru persoanele defavorizate (mentenanță și service primar ambarcațiuni, căpitan, skipper etc.), cât și de informarea asupra mijloacelor nepoluante de producere a energiei pe nave (prin panouri solare, generatoare eoliene si hidrogeneratoare), dar și informarea asupra ariilor protejate din zona litoralului de sud al României, asupra faunei și florei existente și necesitatea protejării acestora.

Pentru a atinge aceste scopuri, echipa Superboat SRL va întreprinde acțiuni concrete, precum:

 • Lucrări gratuite de mentenanță pentru ONG-uri, localnici și persoane defavorizate;
 • Oferirea a minim 5 cursuri/an de conducere de ambarcațiuni de agrement cu vele prin obținerea unui certificat internațional de conducător de ambarcațiuni – skipper de agrement – ce se poate practica național și internațional;
 • Donarea de servicii turistice copiilor, în scop educațional, prin lărgirea orizonturilor educaționale ale copiilor în cadrul proiectelor din Școala Altfel sau în cadrul altor proiecte punctuale – oferirea grupurilor de copii de ieșiri cu veliere pe mare și prezentarea de informații privind modurile de protejare a litoralului Mării Negre.

După cum reiese din scopurile menționate mai sus, beneficiarii acestui program social vor fi minim 20 de persoane defavorizate, cu studii medii, ce vor primi acces gratuit la cursuri autorizate pentru obținerea unui brevet de conducător de ambarcațiuni, clasele CD și Sailing, dar și elevii de 10-18 ani, care provin din familii cu venituri scăzute, pentru care se vor organiza ieșiri de agrement și educative gratuite.

Clienții acestui tip de afacere sunt reprezentați de proprietarii de ambarcațiuni, indiferent dacă le folosesc pentru uz personal, din pasiune, sau dacă sunt implicați în activitatea de agrement nautic. Din punct de vedere demografic, distribuția propritarilor de astfel de ambarcațiuni de la litoralul Mării Negre este următoarea: rezidenți în județul Constanța – aprox 40% din ambarcațiuni, rezidenți în București – aprox. 50% din ambarcațiuni, rezidenți din alte zone ale țării – aprox. 10%.

Avantajele serviciilor și al lucrărilor ce vor fi dezvoltate de această echipă față de cele oferite de principalii competitori sunt atât de ordin tehnic, cât și calitativ. Tehnic deoarece soluțiile vor fi certificate, iar consumabilele vor avea informațiile referitoare la originea și producătorul lor, fiind ușor de identificat și urmărit de către clienții interesați, dar și datorită sistemului de audit format, de control al calității și evaluare/postevaluare a serviciilor prestate, care va genera modalități de îmbunătățire a serviciilor și un flux de învățare continuă pentru personalul angajat. Avantajele calitative vizează faptul că produsul sau serviciul furnizat va fi expresia răspunsului la cererea consumatorului, toate produsele fiind generate de cererea pieței, astfel încât să fie acoperite lipsurile actuale: mappere de calitate, intervale scurte de reacție, rapoarte de activitate către client, transparența și garanția lucrărilor executate.

Toți membrii echipei Superboat SRL vor oferi o gamă de produse și servicii ce vor fi apreciate de clienți la adevărata lor valoarea datorită unor parametri fizici, chimici, economici sau estetici care le vor conferi credibilitate și tranparență, așa că recomandăm această echipă în cazul în care veți avea nevoie punctual de serviciile pe care ei le oferă!

Sursă foto: www.unsplash.com