Povestea mea de bine, de la IDEE la SUCCES! Webgodrive ITP S.R.L.

Webgodrive ITP S.R.L. Webgodrive ITP S.R.L.

Ne apropiem cu pași repezi de finalul poveștilor noastre, întrucât astăzi vorbim deja despre penultima afacere de bine care pornește în cadrul proiectului. Este vorba de Webgodrive ITP S.R.L., o întreprindere socială care constă într-o stație ITP adresată atât autoturismelor, cât și autocamioanelor clasa doi și trei din orașul Tecuci, județul Galați. Tinând cont de faptul că serviciile de acest tip sunt obligatorii, conform legii, la sașe luni, un an sau doi, implică de o serie de cheltuieli semnificative, iar acești cinci membri fondatori au avut ideea de a ajuta o serie de persoane din categorii defavorizate cu gratuități sau prețuri promoționale. Inspecția tehnică periodică atestă capacitatea autovehiculelor de a participa în condiții de siguranță la trafic, iar ideea a apărut din nevoia efectivă de o astfel de stație în orașul Tecuci și în împrejurimi. În momentul de față, cea mai apropiată stație ITP care oferă posibilitatea tuturor tipurilor de autoturisme sau autoutilitare de a-și realiza inspecția se află la 60km distanță de acest oraș.

Conform obiectului activității, serviciile lor de inspecție se vor adresa următoarelor categorii de vehicule:

  • Autoturisme (benzină, motorină, GPL);
  • Autorulote, autoutilitare, mixte, speciale, microbuze, autobuze;
  • Semiremorcă și remorcă;
  • Tractor rutier;
  • Motociclete.

Misiunea socială pe care Webgodrive ITP și-o asumă constă în oferirarea de gratuitate sau prețuri accesibile (pachete promoționale), în funcție de context, pentru realizarea de servicii de ITP pentru persoanele aflate în vulnerabilitate economică și socială. Mai exact, vorbim despre șomeri, persoane vârstnice, persoane în risc de sărăcie, familii sărace cu copii în întreținere, persoane adulte cu dizabilități acceptate pentru obținerea carnetului de conducere, familii monoparentale sau minorități. În aceste scopuri, echipa va lua legătura cu asociațiile de ajutorare a persoanelor defavorizate din orașul Tecuci – Casa de Ajutor pentru copii Speranța, Centrul de Asistență pentru Copilul cu Deficiențe Neuromotorii, Centrul de Plasament, dar și case de îngrijire ale persoanelor vârstnice.

Mai mult, pentru a veni în ajutorul micilor antreprenori locali, care au suferit pierderi importante în perioada pandemiei, vor veni cu prețuri promoționale pentru firmele de taximetrie și școlile auto.

Misiunea lor socială va fi completată de crearea a cinci locuri de muncă noi în orașul Tecuci. Pentru că își doresc doarte mult ca întreprinderea lor socială să promoveze reintegrarea pe piața muncii a persoanelor de peste 55 de ani, unui dintre locurile de muncă va fi ocupat de o persoană din această categorie de vârstă. În plus, își doresc ca ponderea femeilor angajate să fie mai mare decât cea a bărbaților, într-un domeniu considerat de societate ca fiind unul puternic masculin, ceea ce va soluționa o nevoie impact și va avea un impact pozitiv în comunitatea noastră.

Clienții la care se așteaptă sunt reprezentați atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice, care vor avea nevoie de servicii de analiză periodică a autovehiculelor. Fiind un serviciu obligatoriu și reglementat prin lege, clientul lor trebuie să îndeplinească doar două condiții – să fie persoană fizică sau juridică și sa dețină un autovehicul în proprietate sau cu drept de utilizare.

Așa cum am menționat la începutul articolului, este nevoie ca persoanele din Tecuci care își doresc să efectueze această inspecție, să parcurgă o distanță importantă pînă la prima stație, să consume timp și resurse financiare în acest scop. Asta pentru că, pe piața serviciilor de ITP, concurența nu este una acerbă. Spre deosebire de competitori, echipa Webgodrive ITP va oferi servicii destinate tuturor categoriilor de autoturisme și autoutilitare și vor avea servicii tehnologizate – programări online prin intermediul website-ului, robot de gestionare a rezervărilor, recenzii ale clienților pe conturile de pe rețelele de socializare, aparatură de ultimă generație etc.

În aceste condiții, în care competitorii din oraș au avantajul doar al reputației într-un oraș mic, încorporarea tehnologiei va atrage generațiile tinere, ceea ce le oferă posibilitatea de a intra cu succes pe piață!